23948sdkhjf

Dyrere at producere i Kina

Kinesernes løn stiger, og det mærker man bl.a. hos Jysk, som producerer havemøbler, dyner og rullemadrasser i landet.
I de fleste danske hjem er det mere end vanskeligt at komme uden om betegnelsen ’Made in China’, men den massive invasion af ultrabillige varer fra Kina kan snart være et overstået kapitel.

Det mener man i hvert fald hos det Hong Kong-baserede logistikfirma Li & Fung, der bl.a. peger på stigende lønninger som årsag til, at priserne på kinesiske varer stiger markant.

Rammer ikke kunderne
Hos danske Jysk mærker man også de stigende omkostninger, men det får ikke betydning for priserne ude i butikken, forsikrer kommunikationschef Jonas Schrøder over for Ritzau:

- Vi vælter det ikke over på kunderne. Der er stor konkurrence herhjemme, så det tør vi ikke. Det er blandt andet også derfor, vi i det sidste regnskab har sagt, at vi ikke forventer et ligeså godt resultat i år, siger han.

Jysk-koncernen har nu taget konsekvensen af udviklingen og flyttet en del af sin produktion til Polen.

En mangeårig proces
Trods de stigende lønninger har Kina langtfra udspillet sin rolle som producent af billige varer. Det vurderer Nis Høyrup Christensen, der er Kina-rådgiver i Dansk Industri:

- Der er et skifte på vej, men det vil gå langsomt over de næste 10-15 år. Men det er en delikat balance for Kina, da man meget gerne vil fastholde produktion til eksport, fordi der er mulighed for mange arbejdspladser i den industri, siger han til Ritzau.

Nis Høyrup peger bl.a. på, at der i det vestlige Kina er masser af muligheder for at producere billigt. Derfor er det endnu alt for tidligt at dømme Kina ude som billigt produktionsland, mener rådgiveren.
Læs mere om: Jysk
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094