23948sdkhjf

Dronningen besøger socialt bevidst køkkenfabrik

Trods et år med store underskud hos køkkenproducenten Designa, var der højt humør på virksomhedens fabrik tirsdag.

Hendes Majestæt Dronningen var på besøg hos fabrikken i Kjellerup ved Silkeborg, hvor hun fik en rundvisning i virksomheden.

Det skete som en del af det årlige sommertogt, hvor hun mandag og tirsdag har besøgt Silkeborg og omegn.

Erik Høj, administrerende direktør hos Designa, glæder sig over besøget:

- Det var en spændende oplevelse. Det er en dame, der er vidende om mange ting og som spørger ind til mange ting. Hun var begejstret, må jeg sige, for at se rundt derinde i fabrikken, siger han til TV Midtvest.

Tager socialt ansvar
I 2016 blev Designa rekonstrueret efter en konkurs og måtte i 2017 se slukøret på de røde tal på bundlinjen. Et underskud på 11,9 millioner kroner pressede virksomheden økonomisk, og i februar i år blev virksomheden opkøbt af en investorkreds.

Trods de turbulente år gør virksomheden sig bemærket med sit ihærdige forsøg på at tage socialt ansvar. Netop derfor var køkkenfabrikken udvalgt som besøgsmål for Dronningen.

Silkeborg Kommune blev i 2017 udnævnt til Danmarks socialøkonomiske kommune. Årsagen skal blandt andet findes hos Designa, der på en særlig måde forsøger at integrere medarbejdere, der af forskellige grunde ellers ikke vil stå først i rækken til et job. Blandt andet ansætter virksomheden mennesker, der har været på kant med loven.

Blandt Designas medarbejdere er den syriske flygtning Osama Hasan. Tirsdag fik mulighed for at hilse på dronningen – og trods hans nervøsitet var det en god oplevelse af få et håndtryk af Majestæten.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08