23948sdkhjf

Nobia-underskud på 110 mio. SEK i 4. kvartal

Trods markant tilbagegang på bundlinjen ser køkkenkoncernen optimistisk på fremtiden. Et omfattende effektiviseringsprogram ventes at give besparelser på 100 mio. SEK i 2011.
Nobia offentliggjorde fredag morgen sit regnskab for 4. kvartal 2010, og facit er et underskud på 110 mio. SEK efter skat – en nedgang på 214 mio. SEK i forhold til samme kvartal året før.

Tilbagegangen skyldes først og fremmest koncernens omfattende strukturændringer, der i perioden har belastet driftsresultatet med 244 mio. SEK som følge af tilpasninger og fabrikslukninger.

På længere sigt er målet med den nye forretningsstrategi at sikre Nobia en driftsmargin på 10 %, men her og nu må man konstatere, at forandringerne koster på bundlinjen:

- Man kan sige, at fremgangen i kvartalet blev direkte investeret i fremtiden, i og med at driftsresultatet i 4. kvartal blev belastet med 244 mio. SEK, siger koncernchef Morten Falkenberg, der forventer en betydelig effekt af de besparende tiltag i 2011:

- Vi er opsatte på at holde et højt tempo i vores forandringsproces. Vi har introduceret en mere flad organisationsstruktur og gennemført en række besparelsestiltag, som vil reducere de årlige omkostninger med mindst 100 mio. SEK. Vi forventer, at disse besparelser vil få effekt gradvist i løbet af året, fastslår koncernchefen.

Fremgang i Norden
Nobias omsætning udgjorde 3,6 mia. SEK i perioden, og det er en nedgang på 5 % i forhold til året før.

I Norden, der omsætningsmæssigt udgør den største region, er det lykkedes at øge salget med 7 % til 1,392 mia. SEK. Til gengæld er UK og Europa gået tilbage med henholdsvis 8 % og 15 %.

Nobia beskæftigede 8.089 medarbejdere ved udgangen af 4. kvartal 2010, og det er en tilbagegang på 208.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093