23948sdkhjf

Trapholt renoverer Arne Jacobsen-juvel

I 1970 lavede Arne Jacobsen sommerhuset Kubeflex, der var opbygget af ens firkanter, der skulle gøre det muligt at samle det efter individuelle behov og udvide huset, hvis der blev brug for det.

Huset blev vist frem på typehusudstillingen Archibo som et bud på fremtidens fleksible bolig, men det kom dog aldrig i produktion. Det eneste eksemplar står derfor på kunstmuseet Trapholt i Kolding. Her er det efterhånden blevet godt og grundigt slidt af vind, vejr og de mange besøgende, der har taget Kubeflex i øjesyn. Derfor er museet nu i gang med en omfattende restaurering. Det skriver Fredericia Dagblad.

- Det ville nok kunne stå oprejst - også om nogle år - men der skulle til at ske noget, fordi huset er så vigtig en del af vores samling, siger samlingsinspektør Sara Staunsager til avisen.

I alt kommer restaureringen til at koste godt 1 mio. kr., og den indebærer blandt andet restaurering af træplader, vinduesrammer og ruder. Efter planen skal huset stå klar til sommer, hvor Trapholt har 30 års jubilæum.

Kubeflex-huset har været åbent for museets gæster siden 2005. Indtil 2002 brugte familien Jacobsen selv huset som sommerbolig på en sydsjællandsk strand, men det blev efterfølgende overdraget til museet, som har indrettet den med Arne Jacobsen-design.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063