23948sdkhjf

Midtjysk køkkenproducent konkurs

Bording-virksomheden Nygaard-Design er den 23. juni blevet erklæret konkurs ved Skifteretten i Herning.

Den midtjyske virksomhed har forhandlet og designet køkkener i eget snedkerværksted.

Baggrunden for konkursen er, at man for år tilbage har haft nogle voldsomme tab, som virksomheden troede man kunne forvinde i fremtidig indtjening. Det har man evnet i 2016, men så er omsætningen svigtet i 2017, og så er likviditeten sluppet op, fortæller advokat Ole Møller Jespersen fra advokatselskabet LRP, der er kurator i konkursboet.

De år med store tab, som Ole Møller Jespersen henviser til, er 2014 og 2015, hvor selskabet tabte henholdsvis 3,8 mio. kr. og 6,3 mio. kr. før skat, men før det går også en længere årrække med røde tal.

Allerede i 2015 blev der ifølge regnskabet indgivet konkursbegæring af en kreditor mod selskabet, men denne blev dog afværget.

Denne gang er det dog selskabets ledelse, der har indgivet konkursbegæringen, fordi det ganske enkelt ikke var muligt at skaffe den nødvendige finansiering til at fortsætte driften.

Ole Møller Jespersen arbejder derfor på at få et overblik over konkursboet og på at se, om hele eller dele af aktiviteterne kan videreføres.

- I tiden umiddelbart op til konkursen har jeg været inde på banen og se, om man kan realisere virksomheden ud fra going concern-forhandlinger, og der har også været ført forhandlinger med enkelte, men de er ikke lykkedes, fortæller han.

- Men vi undersøger stadig mulighederne for at frasælge lagre, produktion og så videre i en samlet klump, slutter han.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078