23948sdkhjf

Forbrugertillid i top

[i]På trods af meldinger om mistede arbejdspladser, faldende dollarkurser og svære tider for eksporten har den danske forbruger fået mere tillid til økonomien[/i]
Indikatoren for den danske forbrugertillid er steget fra én i december til fem i januar. Det er det højeste niveau siden juni 2000, oplyser Danmarks Statistik ifølge DR.

Tallene er udtryk for forbrugernes vurdering af landets økonomiske situation, både den nuværende og den fremtidige. Jo højere tal, jo mere positive er forbrugerne.

Cheføkonom i Nordea, Jes Asmussen, begrunder blandt andet den stigende tillid med, at forbrugerne for første gang kan se resultatet af regeringens skattelettelse på lønsedlen. Samtidig gør muligheden for billigere lån sig også gældende, idet både de afdragsfri lån og den lave refinansieringsrente har betydning for det lysere syn på den fremtidige økonomiske situation. Desuden har det betydning, at der generelt er bedre udsigter for beskæftigelsen, mener cheføkonomen.

Forbrugerne vil måske slide mere på kreditkortene - tilliden til økonomien er styrket.- Forbrugerne ser lysere på udviklingen i ledigheden for de kommende 12 måneder. Vi betragter dog stadig udviklingen på arbejdsmarkedet som en af de store risikofaktorer for økonomien, men hvis forbrugerne føler sig mere sikre i deres job, vil det have en positiv indflydelse på deres lyst til at forbruge, siger Jes Asmussen i en kommentar til DR.

Han opsummerer fredagens tal fra Danmarks Statistik således:

- Generelt bekræfter dagens forbrugertillidstal, at det private forbrug kan være på vej ud af sin vinterdvale efter fem års stagnation

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078