23948sdkhjf

EDB-prisliste til træbranchen

[i]Træbranchen udskifter snart de traditionelle papirprislister med en ny billedbaseret prisliste.[/i]
Træbranchen skifter den gamle papirprisliste ud med en ny unik billedprisliste på edb.

Den nye prisliste skal gøre det nemmere, hurtigere, sikrere og dermed også billigere, at prisfastsætte arbejdsløn og materialeforbrug i forbindelse med en byggeopgave. Billedprislisten har været undervejs i flere år, men forventes at blive en realitet omkring 1. april. Billedbogen er udviklet af træsektionen i Dansk Byggeri i samarbejde med TIB, skriver Licitation ifølge Bygnet.dk.

Systemet medfører store besparelser i hverdagen og mindsker risikoen for fejlberegninger, hvorfor man forventer, at op til 90 procent af medlemsvirksomhederne vil tage det i brug.

Det bliver muligt for tømrer- eller snedkermesteren at sidde ved computeren og sammensætte en given konstruktion med forskellige illustrationer af materiale-komponenter. Alle tilhørende priser og akkordprislister er kodet ind i programmet, der kan beregne både lønandelen og materialeandelen.

Med tiden skal det også være muligt på baggrund af kalkulationen at sende ordren direkte til tømmerhandlen. Tømrermester Erik Ladefoged, formand for Træ-sektionen, er ikke i tvivl succesen og forudser også at systemet udvikler sig.

- På lidt længere sigt er det tanken - i forbindelse med tilbudsberegning - at koble systemet på en trælasthandel og andre leverandører, så man kan beregne materialemængder og -priser, og hvis man efterfølgende har været så heldig at vinde licitationen, skal man kunne lægge beregningerne ind som en ordre til leverandøren, så man får de ønskede materialer leveret på byggepladsen. Derved spares også en masse tid, forklarer han til Dagbladet Licitation ifølge BygNet.dk.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078