23948sdkhjf

Tysk optimisme for 2004 – detailhandel undtaget

Tysklands økonomi viser stadig stærkere tegn på et opsving i 2004, om end visse brancher som fx detailhandelen regner med stagnation eller tilbagegang.
Maskinsektoren, bilfabrikkerne og IT-branchen i Tyskland regner med pæne stigninger i år, mens detailhandelen fortsat lider af ringe efterspørgsel. Mest usikkert er fremtiden for bankerne. Det viser en oversigt fra Frankfurter Allgemeine Zeitung over seks brancher, der i særlig grad har indflydelse på nationens tilstand. Bedst ser det ud for maskinindustrien, bilfabrikkerne og IT-branchen, skriver Berlingske Tidende i dag.

Avisen citerer undersøgelsen for forudsete stigninger i maskinsektoren på to procent. Her først og fremmest via eksport til bl.a. Kina og Østeuropa. Bilfabrikkerne tror på en tre procents fremgang. Her er andre analytikere mere optimistiske og regner med et otte procents opsving. Mest henrykt er IT-branchen, der forventer endnu større stigninger på nogle områder.

Det store smertensbarn er detailhandelen. 4.500 virksomheder måtte dreje nøglen om i 2003, og branchen har mistet 30.000 arbejdspladser. Man regner ikke med væsentligt bedre tider i 2004. Den tyske forbruger er fortsat tilbageholdende, som om han - eller hun - ikke tror på virkningen af bebudede skattesænkninger og en forbedret, international konjunktur, skriver altså Berlingske Tidende.

De tyske forbrugere er stadig tilbageholdende og giver derfor ikke anledning til tro på opsving i den tyske detailhandel.Når man afsætter til detailmarkedet, kan der derfor stadig være grund til at se sig om efter andre markeder end det tyske.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078