23948sdkhjf

Producent af møbeltekstiler varsler flere firmaopkøb

Opkøb af globale virksomheder og konkurrenter skal sætte yderligere fart i en ellers hurtigtvoksende nordjysk tekstilvirksomhed. Selskabet havde i fjor en vækstrate på 17 pct. – skabt ved egen drift. I det igangværende regnskabsår er forventningen at nå 20-25 pct. fremgang i salget, da der også er kommet en tilkøbt virksomhed til.

Det skriver nyhedsmediet Finans.

Børsnoterede Gabriel Holding A/S med hovedsæde i Aalborg er dette års nummer et på en regionsliste over 50 nordjyske selskaber, som Dansk Aktie Analyse har lavet for Finans. De 50 selskaber er vurderet ud fra en række vækstparametre baseret på det seneste offentliggjorte regnskab.

Og her kommer nichevirksomheden Gabriel ud med bedste score i det nordjyske.

Vurderingen er baseret på regnskabsåret 2015/16, hvor Gabriel nåede en omsætning på 390 mio. kr. efter solid fremgang. Væksten er fortsat i året 2016/17, som det børsnoterede selskab har rapporteret to gange kvartalsregnskaber for. Og nu lyder det i en opjustering, at året vil give en endnu højere vækst end først forventet – især drevet af, at der i efteråret blev opkøbt en engelsk virksomhed.

- Vi har en ambition om at vokse 15 pct. om året. Og vi ved, at den skal nås gennem en kombination af organisk vækst samt tilkøb. Vi arbejder således med en klar vækststrategi, som også inkluderer søgningen efter mulige opkøb, siger adm. direktør Anders Hedegaard Petersen til Finans.

Gabriel er specialiseret i udvikling, produktion og salg af tekstile løsninger til især kontormøbler. Selskabets historie begyndte i 1851, og Aalborg har været hovedsæde siden da. Produktionen ligger dog nu primært i Litauen, Polen og Kina samt England efter det seneste opkøb.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08