23948sdkhjf

Møbelbranchen fortsætter russisk offensiv

Efter en succesfuld matchmaking med møbelvirksomheder fra Kaliningrad følger Udviklingscenter for Møbler og Træ (UMT) og Håndværksrådet nu op med et nyt initiativ.
Tilbage i december fik virksomheder i den danske møbelbranche mulighed for at møde mulige samarbejdspartnere fra den russiske region, Kaliningrad, under en række matchmaking-arrangementer i Galten og Herning.

Tiltaget blev en stor succes, og derfor har arrangørerne – UMT og Håndværksrådet – nu planlagt et eksportfremstød til Kaliningrad.

Møbelindustri i vækst
Kaliningrads møbelvirksomheder tegner sig for 7 % af Ruslands samlede møbelproduktion. For de flestes vedkommende har de lagerfaciliteter til deres færdigprodukter i Moskva-regionen og enkelte også egne udsalgssteder.

- Den lokale møbelproduktion er etableret inden for de seneste 15-18 år og er på niveau med små og mellemstore danske møbelproducenter. Maskinparken er forholdsvis simpel og har stort udviklingspotentiale ved hjælp af danske underleverandører, fortæller UMT-direktør Betina Simonsen.

Maskinparken er fortrinsvis af tysk og italiensk herkomst, og råmaterialerne leveres hovedsageligt fra Polen, Baltikum og Italien.

Vigtigt springbræt til Rusland
Regionen Kaliningrad ligger ud til Østersøen mellem Polen og Litauen. Den betegnes som ”Østersøens Hong Kong”, fordi regionen har særlig økonomisk status i forhold til sit russiske hovedland.

Derfor er det et vigtigt springbræt for danske møbelvirksomheder, der ønsker at vinde fodfæste i Rusland:

- Kaliningrads status som “special economic zone” indebærer toldfri indførsel af komponenter og råmaterialer. Under forudsætning af værdiforøgelse på minimum 30 % via lokal forarbejdning, kan varerne atter eksporteres toldfrit. Det indebærer også salg til det russiske marked uden told, forklarer Betina Simonsen.

Informationsmøder i Herning og København
Forud for besøget i Kaliningrad, som i øvrigt finder sted i perioden 13. - 16. juni, afholdes der møder i henholdsvis Birk Centerpark, Herning, den 5. maj og hos Håndværksrådet på Islands Brygge den 6. maj.

Her vil der være en generel gennemgang af markedet i Kaliningrad samt de muligheder og erfaringer, som andre virksomheder i branchen har gjort sig. Håndværksrådet og UMT fortæller samtidig om deres erfaringer fra besøg i regionen og flere delegationsbesøg i Danmark.

For yderligere information:
Kontakt Joan Knudsen fra UMT på 4242 1243 eller på joan@moebelcenter.dk
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157