23948sdkhjf

Formandsskifte: Norlunds bestyrelse skulle gøres professionel

Det var med ønsket om at professionalisere bestyrelsen, at savværket Norlund i Rold Skov sidste år satte nye folk ind i bestyrelsen, fortæller Troels Horneman, som indtil nu har været savværkets formand.

- Man kan spørge, om bestyrelsen ikke var professionel før. Jo, det var den. Men den var måske mere traditionel og ikke professionel i tilstrækkelig grad, erkender han.

Ind kom derfor Jørgen Iversen, som ind til sidste år var produktionsdirektør hos Tvilum, og Torben Sørensen, koncerndirektør hos VKR Holding.

Og nu får bestyrelsen også ny formand, når én advokat afløser en anden.

Advokat Troels Horneman, der også er bestyrelsesformand for savværkets ejer, Nørlundfonden, lader sig afløse af advokat Jesper Høy.

Han har især erfaring med at vende lykken til det positive som bestyrelsesformand for hotellet og konferencecentret Vejlefjord.

- Vi er nået dertil, hvor skibet sejler igen, og vi har fået en bestyrelse, der arbejder mere med den strategiske side af sagen. Jesper Høy passer ind, fordi han har stor erfaring med især strategiarbejde og turnaroundprocesser, siger Troels Horneman.

Selv er han i slægt med margarinefabrikanten Georg Alexis Horneman, der i 1914 kom til Rold Skov og overtog godset Nørlund.

I 1941 - 2 år efter hans død - kom godset i fondseje, og Troels Horneman, der forbliver i fondens formandsstol, er barnebarn af margarinefabrikantens bror.

- Det her giver mening, for det er 2 forskellige virksomheder at drive. Fonden driver også skovbrug og landbrug, og savværket er det tredje ben. Jeg vil fortsat have tæt kontakt til alle de 3 ben, siger han.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157