23948sdkhjf

Naturfond samarbejder nu med FSC om sine anlægsprojekter

Et nyt samarbejde mellem Aage V. Jensen Naturfond og bæredygtighedsorganisationen FSC Danmark skal styrke arbejdet med naturfondens indkøbspolitik for bæredygtigt træ, skriver partnerne i en pressemeddelese.
 
Udsigtstårne, hegnspæle, broer og informationstavler er typiske træelementer i Aage V. Jensen Naturfonds projekter, og det kan blive til store mængder træ, når fonden laver tiltag, der både skal forbedre naturen og mulighederne for at opleve den.

Fonden indkøber store volumener af træ, når der etableres naturprojekter i Danmark og fonden ønsker, at disse indkøb skal stå mål med de grønne ambitioner i selve naturprojekterne.

- I Aage V. Jensen Naturfond er vi meget bevidste om vores påvirkninger som følge af vores forvaltning og anlægsaktiviteter – både lokalt og i forhold til oprindelsen af anvendte materialer. Derfor vil vi i dialog med FSC Danmark løbende sikre et internt fokus på dokumentation for træs oprindelse og bæredygtighed i vores anlægsaktiviteter, skriver Anders Skov, direktør i Aage V. Jensen Naturfond, i pressemeddelelsen.

Fondens seneste anlægsprojekt er et udsigtstårn ved Vitsø Nor på den vestlige del af Ærø. Til projektet er der indkøbt Douglasgran og lærketræ fra det FSC-certificerede savværk Grønagergård.

- Det er vores erfaring, at hvis man i god tid planlægger sine indkøb, så er der få begrænsninger i forhold til at sikre bæredygtige indkøb. Vi oplever samtidig, at prisen på FSC certificeret træ ikke adskiller sig voldsomt fra øvrigt træ på markedet, hvis der overhovedet er en forskel. Der er med andre ord ingen undskyldning for ikke at gøre det rigtige siger Anders Skov.

Udsigtstårnet ved Vitsø Nor forventes at stå færdigt til indvielse i juni 2017.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078