23948sdkhjf

Resultat: 5 på stribe hos sydjysk vinduesproducent

Indtjeningsrekord efter årrække med uafbrudt bundlinjevækst.

Bøjsø i Vorbasse ved Billund - der i 1972 blev grundlagt som et tømrer- og snedkerfirma af Bøje Sørensen - kom ud af regnskabsåret 2016 med et resultat før skat på 5,1 mio. kr.

Dermed er den hidtidige indtjeningsrekord på 4,8 mio. kroner fra 2007 overgået i firmaet, som dengang havde grundlæggeren selv siddende i direktørstolen.

I dag styres Bøjsø Døre & Vinduer af sønnen, Lasse Skovgaard Sørensen, som Licitationen - Byggeriets Dagblad har taget en snak med i anledning af det netop offentliggjorte regnskab.

I har tidligere sagt, at I set et stort potentiale i projektmarkedet. I hvor høj grad skal æren for det pæne resultat tilskrives denne satsning?

- Den klart største del af omsætningen kommer fra villaer, huse og renoveringsopgaver. Projektmarkedet har været med til at øge toppen af aktiviteten, så det er bestemt interessant for os, men den præcise procentdel holder vi internt i butikken.

Du har tidligere talt om, at der findes et efterslæb af renoveringsopgaver. Oplever du, at der er kommet mere gang i markedet?

- Vores opfattelse er, at der er gået hul på kriseperioden, hvor man satte mange ting i bero, som ellers trængte til at blive renoveret. De seneste par år har været ganske fornuftige, og vi har selvfølgelig forsøgt at positionere os i markedet.

I har altså med andre ord ambitioner om at vokse i et marked, der samtidig vokser?

- Vi tror på, at udviklingen fra de seneste år fortsætter, så vi har en forventning om at udvikle os tilsvarende med volumen og indtjening i de kommende år.

Har I planer om at orientere jer mod udlandet for at leve op til ambitionerne om vækst?

- Vi har en lille smule eksport til nærmarkederne (Norge og Tyskland, red.), som vi kigger på og opsøger. Men hovedmarkedet er helt klart det danske.

Giver den nuværende ordrebeholdning grund til at tro på, I kan leve op til forventningerne om at vokse?

- Ja, det gør den. Vi har kun pæne kurver på den del, og det underbygger kun vores forventninger til fortsat at kunne udvikle os.

-Vi ligger på et pænt niveau, som følger forventninger og budgetter.

Bøjsø Døre & Vinduer A/S
Mio. kroner 2016 2015
Bruttofortjeneste 15,5 14,5
Driftsresultat 5,7 4,7
Resultat før skat 5,1 4,1
Årets resultat 3,9 3,1
Balancesum 28,9 23,7
Egenkapital 8,8 7,4
Regnskabet er afsluttet den 31. december 2016
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078