23948sdkhjf

Nordjysk indretningsfirma i lykkelig skilsmisse

3 nye ejere har købt en aktivitet ud af Højer Møbler.

MO Design i Vester Hassing ved Aalborg havde ét stort problem ved at være samejet med Højer Møbler fra samme nordjyske by.

Fordi Højer Møbler især indretter og leverer til skole- og institutionsprojekter, så ville flere kontor- og indretningshuse ikke forhandle grossisten MO Designs italienske importstole.

- De så os som en konkurrent til dem, fordi vi var knyttet til Højer Møbler, og det fik Højer Møbler og os til at gå hver vores vej og sige goodbye til hinanden, fortæller Malene Urup, som nu er en af 3 medejere.

Så sammen med en tidligere Højer-medarbejder, Mette Mølgaard, samt investoren Jørgen Nielsen, er MO Design netop blevet købt. Og dermed solgt fra af ejeren bag Højer Møbler. Det skete tidligt i 2017.

Malene Urup, der nu er gået fra lønnet direktør til medejerleder, blev hentet til Vester Hassing i 2014, da Jens Højer netop havde overtaget MO Design, som cirka 20 år før var blevet startet som M & O Design på Djursland.

Også dengang var det italiensk import og agentvirksomhed, som var i fokus. Men i overvejende grad massagestole og andre plejemøbler.

Med en ny nordjysk tilværelse fik MO Design trimmet sit fokus til at dreje sig om 2 italienske agenturer, nemlig på mærkerne Gaber og Billiani, som især laver siddemøbler i mellemprisklassen.

Derudover har Malene Urup selv designet et plankebord og en loungesofa til institutionsmiljøer for at supplere den italienske stoleserie, og begge møbler produceres lokalt af nordjyske underleverandører. Så foruden at være et salgsagentur er MO Design også en gryende møbelproducent.

Målgruppen i den nuværende fase er projektkunder, fortæller Malene Urup. Men det er ikke fordi, de italienske møbler ikke ville passe til boligmiljøer. Hos MO Design mener man, at flere af italienerstolene kan passe forbavsende godt til alle segmenter, og de 2 italienske mærker dækker et bredt felt, fordi Gaber især er plast og stål, mens Billiani især er træ og polster.

- I starten troede vi, at vi også skulle ind i detailhandlen, men det venter vi med, til vi er klar. Det er i projekterne, at vi kan arbejde med de store mængder og hente fyldte biler.

Foruden fokusset på 2 italienske stolemærker, bruger Malene Urup sin professionelle tekstilbaggrund hos Gabriel til også at lave tekstilløsninger til kunderne. MO Design har blandt andet udviklet sine egne siddehynder.

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094