23948sdkhjf

Butikker: Fremgang og større salg

Det går igen rigtigt godt for detailhandlen - og tendensen ser ud til at fortsætte, mener ekspert.
Salget i detailbutikkerne steg i marts med 0,3 pct. målt i forhold til måneden før.

Samtidig blev tallene for både januar og februar opjusteret, så der nu alt i alt tegner sig et billede af en ganske fornuftig start på året for butikkerne. Det understreges også af, at detailsalget i årets første tre måneder har været på det højeste niveau, der er registreret i et 1. kvartal siden 2011.

Tendens vil fortsætte
Den stigende tendens, som fremgår af dagens opgørelse fra Danmarks Statistik, forstærkes af, at påsken i år er faldt i april.

- De store handelsdage i den forbindelse betyder, at detailsalget med stor sandsynlighed er steget yderligere, når vi får tallene for næste måned. Vi vurderer, at den fremgang vil fortsætte i resten af 2017, da alle de omkringliggende faktorer peger i retning af et større salg, forklarer chefanalytiker i Nordea Markets Jan Størup Nielsen.

Forbrug som vækstmotor
Forbrugertilliden er på det højeste niveau siden midten af 2015, beskæftigelsen har en lang periode været uafbrudt stigende, renterne er lave og boligpriserne stigende.

- Med de tal vi har fået indtil videre tyder det på, at husholdningernes forbrug er vokset solidt i årets første kvartal - formentlig med omkring 0,5 procent. Det understøtter vores forventninger om, at vi for hele året kommer til at se en fremgang i husholdningernes forbrug på omkring 2% - en helt afgørende forudsætning for, at den tiltagende vækst vi lige nu kan se i dansk økonomi kan fortsætte, vurderer Jan Størup Nielsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078