23948sdkhjf

Julepynt godt for bundlinjen?

En undersøgelse viser, at medarbejdere fungerer bedre, hvis de får lov at pynte deres kontor op i julemåneden. Men det handler om mere og andet end bare julepynt.
I en ny undersøgelse fastslår forskere fra det engelske University of Exeter, at arbejdsglæden – og dermed produktiviteten – stiger, hvis medarbejderne får lov at pynte arbejdspladsen med juleudsmykning.

Men det betyder dog ikke, at bundlinjen per automatik vil stige i takt med indkøbet af kræmmerhuse, guirlander og julekugler.

Ifølge Alexander Kjerulf, stifter af Projekt Arbejdsglæde, handler det nemlig om autonomi, og initiativet skal således komme fra medarbejderne selv:

- Man skal passe på med at tro, at julepynt er godt for bundlinjen. Og det fungerer da slet ikke, hvis det er din chef, der giver dig ordre i stil med: ’Her har du en kravlenisse, hæng den så op!’ Det er muligheden for at sætte deres eget præg på arbejdspladsen, der gør folk gladere, siger han til Ugebrevet A4 og fastslår:

- Jeg tror, du bliver gladere, hvis du selv får lov til at sætte dit præg på det sted, du arbejder. Det handler om autonomi – de fleste mennesker synes, det er fedt at få lov til at bestemme selv.

Kilde: Ugebrevet A4

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094