23948sdkhjf

Større tilbagegang end ventet hos Jysk Nordic

Trods et fald i indtjeningen på omkring 40 % er Jysk-ledelsen tilfreds med udviklingen i 2008/09, der gav et overskud efter skat på 217,1 mio. kroner.
Jysk Nordic har onsdag offentliggjort årsregnskabet for 2008/09, som blev afsluttet ved udgangen af august.

Nettoomsætningen er faldet fra 7,7 til 7,5 mia. kroner, hvilket svarer til en negativ vækst på 1,8 %. Omsætningen er påvirket negativt med ca. 0,5 mia. kroner som følge af faldende valutakurser i Sverige og Polen.

Resultatet efter skat blev et overskud på 310,9 mio. kroner, hvilket er 217,1 mio. kroner lavere end året før. Tilbagegangen er større end forventet, men i lyset af den finansielle krise betegner ledelsen resultatet som tilfredsstillende.

Der har i årets løb været stort fokus på at nedbringe omkostningerne i alle dele af organisationen. Dette har blandt andet medført tilpasning af bemandingen i butikkerne, distributionscentrene og på hovedkontorerne. Jysk kan dog fortsat melde om vækst i medarbejderstaben, og koncernen beskæftigede ved regnskabsårets slutning 5.842 ansatte mod 5.372 året før.

Væksten er udtryk for, at Jysk-koncernen som helhed – inklusive søsterselskabet Dänisches Bettenlager – har ekspanderet kraftigt i de senere år, og ekspansionsstrategien fastholdes også i det kommende år; blandt andet med åbning af de første butikker i Kina og Bosnien.

Tror på fremgang i 2010
For regnskabsåret 2009/10 forventes en vis resultatfremgang for Jysk Nordic. Den værste valutauro ser ud til at være overstået på flere af markederne, og samtidig vurderer ledelsen, at forventningerne til flere vigtige økonomier er begyndt at bevæge sig i den rigtige retning.

Jysk Nordics regnskab dækker 12 ud af de 32 lande, hvor Jysk har butikker. De ikke inkluderede markeder er franchise-landene samt søsterselskabet Dänisches Bettenlager, som dækker Tyskland, Østrig, Schweiz, Italien, Spanien og Frankrig.
Læs mere om: Jysk
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078