23948sdkhjf

Overvældende interesse for skovkonference i København

1.500 deltagere fra nær og fjern har tilmeldt sig den internationale skovkonference ”Forest Day 3”, og arrangørerne har nu set sig nødsaget til at lukke for tilmeldingen.
Søndag den 13. december 2009 løber den store internationale skovkonference ”Forest Day 3” af stablen på Frederiksberg, og her små ti dage før kan arrangørerne melde alt udsolgt.

Interessen for at deltage har nemlig været så overvældende, at der nu er sat stop for yderligere tilmeldinger til konferencen, hvor 1.500 deltagere skal diskutere skovrydningens konsekvenser for den globale opvarmning, biodiversitet og indfødte folk:

- Vi har lagt Forest Day 3 om søndagen, hvor der er pause i klimaforhandlingerne, så flest mulige kan deltage. Alligevel overgår interessen alle forventninger. Det er meget glædeligt. Jeg er også glad for, at deltagerne dagen efter vil få lejlighed til at se nogle af Danmarks dejlige skov- og naturområder på næste dags udflugt, siger miljøminister Troels Lund Poulsen og fortsætter:

- Forest Day 3 sætter fokus på de væsentligste udfordringer og muligheder og vil søge svar på, hvordan man bedst sikrer en bedre beskyttelse og mere bæredygtig drift af verdens skove. Kunsten er at finde løsninger, som kan reducere udslippet af drivhusgasser og samtidig sikre hensynet til biodiversitet og lokale og indfødte folk. Det er afgørende, at vi støtter os til den bedste forskning på området og er åbne over for nye idéer og løsningsforslag, fastslår ministeren.

Konferencen er arrangeret af Miljøministeriet i samarbejde med Klima- og Energiministeriet, Udenrigsministeriet, Videnskabsministeriet og Centeret for International Skovforskning (CIFOR) samt en lang række øvrige internationale organisationer fra det såkaldte Collaborative Partnership on Forests (CPF).

Mandag den 14. december har Miljøministeriet arrangeret en særlig Forest Day 3-ekskursion, hvor der stadig er enkelte ledige pladser. Flere end 250 deltagere fra 50 forskellige lande skal her opleve blandt andet Jægersborg Dyrehave, Vestskoven samt høre om det danske nationalpark-koncept og grundvandsbeskyttelse.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078