23948sdkhjf

Genrejst møbelfabrik tænker ikke på vækst

Hos Jydsk Møbelværk er det lykkedes at genetablere en stabil forretning efter konkursen for 1,5 år siden, og 2009-resultatet ser ud til at ende klart over det budgetterede.
Navnet er ført videre, ejerne er de samme og konceptet svarer også nogenlunde til den idé, der lå til grund for den gamle møbelvirksomhed.

Alligevel er meget ændret hos det nye selskab, der er opstået i kølvandet på Jydsk Møbelværk, som i foråret 2008 gik konkurs med fabriksbygninger, 11 butikker og 60 ansatte:

- Banken ville ikke være med mere. Den løb ganske enkelt fra alle aftaler, og vi besluttede derfor at indgive konkursbegæring. Vi var i en ekspansiv fase med allerede planlagt opbygning af flere butikker på Sjælland og kunne ikke kunne forsvare at fortsætte uden finansiel opbakning, forklarer Mogens Svendsen, der sammen med sin bror Jesper var ejerne bag det konkursramte selskab.

Man skal aldrig sige aldrig
Det nye Jydsk Møbelværk har officielt eksisteret siden årsskiftet. Virksomheden har produktion med salg i Brønderslev og driver desuden en butik med showroom i Århus under navnet Ryesberg Møbelfabrik. Her har man valgt at beholde det gamle navn, fordi Ryesberg var den første i Danmark til at sælge møbler direkte fra fabrik og derfor har et godt navn i Østjylland, forklarer Mogens Svendsen.

Via lokalerne i Brønderslev og Århus er det igen lykkedes at opbygge en fornuftig og stabil forretning med 11 ansatte. Netop stabilitet er et nøgleord for Mogens og Jesper Svendsen, og derfor er det heller ikke vækst, der står øverst på dagsordenen hos virksomheden:

- Man skal aldrig sige aldrig. Men når man får en mavepuster, som den vi fik, så bliver man forsigtig. Det, vi har nu, passer os glimrende, men hvad der sker om et par år, ved man jo ikke, lyder det fra møbelmanden.

Succesoplevelse gav fornyet mod på tilværelsen
Det lå egentlig ikke i kortene, at Svendsen-brødrene skulle fortsætte med at drive møbelvirksomhed efter konkursen. Men da fabrikken gik ned, stod virksomhedens privatkunder til at tabe omkring 2 mio. kroner, som de havde lagt i udbetaling:

- Vi var på ingen måde interesserede i at snyde nogen, og vi ville ikke sætte vores gode navn og rygte på spil. Derfor var det en stor lettelse at få en ordning i stand, så vi i løbet af få måneder alligevel kunne få de ordrer ekspederet, som vi havde liggende, fortæller Mogens Svendsen.

Det lykkedes på den måde at afvikle det gamle selskab uden økonomiske tab for kunderne, og den oplevelse bragte lysten til at drive virksomhed tilbage. Da muligheden for at køre videre efterfølgende opstod, valgte de to brødre at slå til:

- Vi har jo aldrig lavet andet og er for unge til ikke at lave noget, konstaterer Mogens Svendsen med et smil.

50 % over budgettet
Det første år i det nye selskab er gået over al forventning, og Mogens Svendsen fortæller, at personalet nærmest har ligget vandret for at betjene kunderne fra de to salgssteder i Århus og Brønderslev:

- Vi mærker tydeligt, at kunden af i dag vil have rådgivning, kvalitet, individuelle møbler samt naturligvis muligheden for at spare penge. Det er faktisk gået så godt, at vi afslutter året med en fremgang på 50 % i forhold til vores budget, og vi tror derfor på yderligere fremgang næste år, slutter Mogens Svendsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109