23948sdkhjf

Tidoblet på seks år

Holmris-koncernen fortsætter den eksplosive vækst og kom ud af 2016 med nyt rekordregnskab.

Holmris-koncernen omsatte i 2016 for 678 mio. kr., hvilket var ensbetydende med et plus på 36 procent sammenlignet med 2015. Det svarer samtidig til mere end en tidobling siden 2011, hvor man omsatte for cirka 60 mio. kr. Det oplyser direktør Niels Henrik Lauritzen i en pressemeddelelse.

Driftsresultatet (EBITDA) voksede til gengæld kun med 7 procent til 40,3 mio. kr., men heri er indeholdt store investeringer i eksportområdet, og det er investeringer, der i 2016 påvirker resultat negativt, men allerede i 2017 forventes at have en positiv påvirkning af koncernens resultat, oplyser Niels Henrik Lauritzen.

- Resultatet betragtes som tilfredsstillende, i særdeleshed set i lyset af de i 2016 foretagne investeringer, konstaterer han.

Positiv udvikling i 2017
Især andet halvår bød på pæn fremgang, og denne udvikling er fortsat ind i 2017, hvor Holmris melder om fin vækst i alle forretningsområder og markeder. Første kvartal endte således mere end 35 over samme periode sidste år.

- Set over hele året 2017 forventer vi fortsat vækst på toplinjen og deraf naturlig affødt positiv påvirkning af indtjeningen. Vi vil fortsat se efter muligheder for konsolideringer, men vil som hidtil også sikre en god organisk vækst i forretningen, der over det seneste år samlet set har været på mere end 30 procent, skriver Niels Henrik Lauritzen.

I 2017 vil Holmris ud over udviklingen lokalt intensivere indsatsen på udvalgte eksportmarkeder samt fortsætte opbygningen af virksomhedens koncepter indenfor bæredygtighed og services, ligesom der investeres i teknologi og digitalisering. Der vil også i 2017 blive lanceret flere nye produkter udviklet sammen med kunder og arkitekter, og nogle af disse vil allerede kunne opleves på den kommende event Trends & Tradition, der i år løber af stablen den 20. april.

Holmris Group består i 2016 af produktionsvirksomhederne Holmris A/S og Labofa AS samt salgsselskaberne Holmris, Desingbrokers A/S, Designbrokers Hospitality A/S og Holmris US, Inc.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094