23948sdkhjf

Linak hædret med logistikpris

15 % lavere logistikomkostninger og 25 % mindre kapitalbinding er resultatet af to års målrettet arbejde hos Linak. Det blev forleden belønnet med Den Danske Logistikpris.
Linak har netop modtaget Den danske Logistikpris 2009 for sin succes med at gøre logistik til en væsentlig konkurrenceparameter.

Tidligere har en stor produktkompleksitet ellers gjort det svært at efterkomme kundernes ønsker til kort leveringstid og stor fleksibilitet, men i dag er situationen vendt.

Gennem målrettet arbejde med lean på fabrikkerne samt en helt ny og differentieret logistikstyring er logistik nu blevet én af virksomhedens forcer.

Linak har skabt resultater til gavn for kunderne og sig selv. 15 % lavere logistikomkostninger og 25 % mindre kapitalbinding hos datterselskaberne er det håndgribelige resultat af mere end to års målrettet udviklingsarbejde.

Blandt ændringerne skal fremhæves "dual sourcing" fra Asien og Østeuropa, bestemt af graden af forudsigelighed og behov for fleksibilitet, montageproduktion ud fra kundeordrer og ny planlægningsmodel, med synkronisering af vareflow frem til store kunder.

Dommerkomiteen, der består af erfarne erhvervsfolk og Copenhagen Business School, har i år besluttet at belønne Linak for "tallenes tydelige sprog" kombineret med en ambitiøs og målrettet ledelsesmæssig indsats i hele værdikæden.

Udviklingsarbejde mod en større robusthed og højere fleksibilitet fortsætter. Lige nu arbejder Linak med at udvikle en proudktkonfigurator, så der opnås en "1:1 - proces" mellem salg og produktion ved første kundekontakt. Dette er endnu et tiltag mod udvikling af en infrastruktur, der understøtter principperne for "mass customization".

Det er 16. år i træk Den Danske Logistkpris uddeles i samarbejde mellem effektivitet.dk og IDA Produktion & Logistik.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078