23948sdkhjf

Se tallene: Vestjysk underleverandør nyder status quo med vilje

Hvis Henrik Andersen fra Skibbild Møbelfabrik i Skibbild ved Herning skal forklare, hvorfor hans nye 2016-regnskab, som netop er offentliggjort, viser mindre overskud end i 2015, så svarer den vestjyske ejerleder:

- Fordi det er gået så godt.

- Men det kan man ikke se på tallene. Fordi det er gået godt, har jeg øget min egen pensionsindbetaling. Jeg har også brugt flere penge end sædvanligt på vedligeholdelse. Det kan man heller ikke se. Og så er omsætningen faldet en smule. Det er de 3 hovedparametre, siger han til Wood Supply.

Skibbild er et rent ordrebaseret underleverandørfirma med 10 mand, og det skal det blive ved med at være. Henrik Andersen drømmer ikke om at se omsætningen - som faldt fra 14,1 til 13,8 mio. kr. - stige i nogen eksplosiv stil.

- Også på dét punkt er jeg nok en ret modsat person. Med 10 mand kan jeg selv bevare styringen over alt. Jeg behøver ingen kontorfolk, ingen værkfører og ingen bogholder. Kan jeg holde mit niveau og tjene et overskud på 600.000 efter afskrivninger, så kan det gå fint i mange år. Jeg har set nogle, som troede, at de skulle være store. Og så endte skidtet med at vælte for dem.

Finérmøbler ind - fyrretræ ud

Så Henrik Andersen er yderst tilfreds med en lille og veldrevet virksomhed. Og det passer ham fint at kigge nedad i tabellerne og ikke opad med drømmende blikke, som andre erhvervsledere ville gøre det. Henrik Andersen drømmer bare om fortsat at kunne have det godt.

- Nu står jeg over for at skulle bygge lidt til, og jeg låner pengene til det, men jeg satser ikke så meget, at jeg ikke kan holde til at miste en stor kunde. Jeg kan også tåle at komme ned på halvt mandskab i 2 til 3 år uden at gå ned på det, siger han.

Skibbild Møbelfabrik laver underleverancer til en stribe af aftagere. Blandt andre DK Panels, inventarproducenten Expedit og børnemøbelproducenten Flexa. Flexa producerer især selv sine møbler på egen fabrik i Estland, men Skibbild leverer tilbehør og komponenter.

Den væsentligste bevægelse, der er sket for virksomheden - som helst ikke forandrer sig- skete for cirka 3 år siden. Der kom en øget efterspørgsel på finerede produkter og en mindre efterspørgsel på fyrretræsmøbler og malet MDF. Det fik Skibbild til at investere i udstyr som presse og kantlimer, og finérprodukter er kommet til at fylde en betydelig del af fabrikken produktion.

Skibbild Møbelfabrik ApS
t. kr. 2016 2015
Bruttofortjeneste 4.807 5.071
Resultat af primær drift 778 1.180
Resultat før skat 785 1.142
Årets resultat  612 879
Balancesum 5.834 5.969
Egenkapital 3.514 3.302
Personaleomkostninger -3.623 -3.501
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2016.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.94