23948sdkhjf

Handelskammer: Eksport til Tyskland stiger i 2010

Den danske eksport til det tyske marked står til et fald på 10 % i 2009, men allerede næste år er der igen vækst i udsigt, spår det dansk-tyske handelskammer.
Nye analyser konkluderer, at den tyske økonomi står til en fremgang på 1,5 % i 2010, og det vil i høj grad komme de danske eksportvirksomheder til gode.

Eksporten til Tyskland er dykket markant i år, og vil sandsynligvis sammenlagt falde med 10 %, men allerede til næste år vil niveauet igen nærme sig rekordåret fra 2008. Ifølge TV Syd kan eksportørerne således se frem til en vækst på 8 % i 2010.

Trods de lyse udsigter ser Reiner Perau, direktør for det dansk-tyske handelskammer, problemer på lidt længere sigt. Bekymringen skyldes først og fremmest prisforskellene de to lande imellem:

- Danske virksomheder skal sætte fokus på deres omkostninger, hvis Danmark skal blive ved med at være konkurrencedygtig over for tyske virksomheder. Vi har i den senere tid set prisforskelle mellem Danmark og Tyskland, især på serviceydelser. Prisniveauet på serviceydelser i Danmark er så højt, at tyske virksomheder kan levere samme serviceydelse til langt under den danske markedspris, siger han.

Kilde: TV Syd

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11