23948sdkhjf

Fortsat flotte væksttal i erhvervslivet

Børsens aktuelle Gazelle-nomineringer vidner om dobbelt så mange Gazeller som i årene før 2007. Finanskrisen vil dog sandsynligvis betyde færre Gazeller til næste år.
Dagbladet Børsen har netop gennemført sin årlige opgørelse over vækstvirksomheder i Danmark; Gazelle-kåringerne.

I alt 2.134 virksomheder har i år opnået gazelle-status, og det er et fald på 336 sammenlignet med 2008. Tallet er dog samtidig det næsthøjeste i de 15 år, hvor undersøgelsen er gennemført:

- Det, der sker under kriser, er, at fårene skilles fra bukkene, så de, der er mest konkurrencedygtige, kan vækste. Derfor afspejler gazellernes vækst også i et eller omfang opkøb og fusioner, som gør de allerede stærke og vækstorienterede virksomheder endnu større, siger lektor Thomas Schøtt.

Årets udnævnelser bygger på omsætnings- og resultatudvikling for perioden 2005-2008, og undersøgelsen præges således kraftigt af vækstperioden frem til 2007. Eksperter forudser derfor også, at finanskrisens aftryk vil gøre et indhug i mængden af Gazeller til næste år:

- Vi ser ofte tendens til en pukkelbevægelse, når vi ser på udviklingen i iværksætteri og entreprenørskab i forbindelse med kriser. Det så vi også efter IT-boblens kollaps efter år 2000, forklarer Torben Bager, der er direktør for iværksætterakademiet IDEA.

Kilde: Børsen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079