23948sdkhjf

Gangsø indstillet på fremtid uden Ikea

En tilpasset organisation og begyndende bedring i markedet skal skabe balance hos driftsselskaberne i indeværende regnskabsår.
Forleden offentliggjorde møbelproducenten Gangsø et samlet årsresultat på -12,7 mio. kroner for sine to driftsselskaber; Gangsø A/S og GS Production A/S.

De to selskaber blev oprettet sidste efterår som led i en større turnaround i kølvandet på fabrikkens tab af storkunden Ikea:

- Vi har tilpasset virksomheden til en ny fremtid uden Ikea. Gangsø er i dag en væsentlig mindre spiller i branchen. Vi har indstillet os på, at Ikea ikke vender tilbage som kunde hos os. Dertil er vores konkurrencekraft ikke stor nok. Vi kan ikke leve op til de priskrav, som Ikea kræver af sine leverandører, siger administrerende direktør Lars Erikstrup til Børsen.

Han er dog relativt optimistisk med henblik på fremtiden – dels fordi organisationen nu er tilpasset den nuværende markedssituation, og dels fordi nedgangen i efterspørgslen så småt ser ud til at være bremset op:

- Jeg vil ikke sige, at vi mærker et opsving. Men vi oplever, at afsætningen ikke bliver ved med at falde, men tværtimod har stabiliseret sig på et lavere niveau. Samtidig er vi nu på vej ind i højsæsonen, og det er som om, at efterspørgslen begynder at stige, lyder Lars Erikstrups vurdering.

Derfor forventer direktøren også, at det vil lykkes at få de to driftsselskaber til at balancere i regnskabsåret 2009/10. Han og den øvrige ledelse kalkulerer dog fortsat med samlet underskud, fordi koncernens moderselskab – Ejendomsselskabet af 1. april 2009 A/S – belastes af store nedskrivninger på ejendomme, produktionsanlæg og maskiner.

Det var ellers planen at sælge bygningerne for derefter at leje sig ind, men det er indtil videre ikke lykkedes at føre planerne ud i livet. Nedskrivningerne udgjorde i 2008/09 samlet 26 mio. kroner, og det har skabt en negativ egenkapital:

- Ejerne og bankerne forhandler i øjeblikket om en reetablering af egenkapitalen, siger Lars Erikstrup.


Læs mere:
Gangsø ud med underskud

Kilde: Børsen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109