23948sdkhjf

3F om træ- og møbelforlig: ”Man kan se på aftalen, at branchen er ude af krisen”

Det præger det nyligt indgåede overenskomstforlig på træ- og møbelområdet, at der er mere gang i hjulene end for 3 år siden, da forrige overenskomst blev indgået.

Det mener Hans Daugaard, som er forhandlingssekretær i Industrigruppen i 3F.

- Begge parter har fået noget i det, og jeg vil særligt fremhæve protokollatet om uddannelse, der gør, at ufaglærte kan få tilskud og løn til efteruddannelse. Det får arbejdsgiverne også glæde af, fordi det er med til at sikre den fornødne arbejdskraft, og pengene kommer fra en fælles fond, siger han til Wood Supply.

Han fremover også en ny seniorordning, som i Hans Daugaards øjne sikrer, at ældre medarbejdere, som ikke kan arbejde på fuld tid, kan fastholde deres job og opretholde deres indkomst. Han tror ikke, at ordningen lokker raske medarbejdere til at drosle ned.

- Dem, der er i stand til at blive på fuld tid, vil også fortsat være der

Aftalen kan føre til, at medarbejdere i højere grad end før vil tære på deres egne fritvalgslønkonti. Derfor hæves indbetalingerne til dem. I dag lægger en lønmodtager i branchen 2 procent af sin løn i fritvalgslønkontoen, som kan bruges til blandt andet ferie, barsel, omsorgsdage eller seniorordning. Hvis ikke man bare vælger at få saldoen udbetalt kontant.

Fremover stiger bidragene, så procentsatsen i marts 2019 er oppe på 4.

Et arbejdsgiverønske, som 3F har indrømmet, er ønsket om fleksibel brug af arbejdstid for arbejdsgivere.

Arbejdsgivere, som ikke i forvejen har en lokalaftale, der tillader det, kan beordre op til én times overarbejde om dagen, når der er travlt. Men kun på den betingelse, at den brugte arbejdstid gives tilbage som afspadsering, når der er knapt så travlt.

Hans Daugaard bemærker, at han er tilfreds med aftalen på sine medlemmers vegne.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094