23948sdkhjf

Dansk sofaproduktion trækkes hjem fra Litauen

En omkostning på kort sigt. Gevinst på længere sigt, vurderer ejeren.

Da Stouby Furniture i 2014 købte aktiemajoriteten i sofamærket Raun, som før var ejet af Hanssen Equity, foregik produktionen i Litauen.

Nu har Stouby trukket produktionen hjem fra den leverende underproducent og til Stoubys fabrik i den østjyske by Løsning ved Hedensted, fortæller Carsten Mortensen, adm. direktør.

- At have produktionen i Litauen gav nogle udfordringer med leveringstider og vores muligheder for at være fleksible over for kunderne. Den leveringstid, vi havde, som var 12 uger, ville vi gerne have bragt ned på 5-6 uger, som vi kan herhjemme, siger han til Wood Supply.

Han erkender, at en hjemtagning øger nogle omkostninger ved produktionen. Især danske arbejdshænder er notorisk dyrere.

- Men vi har kunnet reducere nogle af disse omkostninger ved at finde synergier især i administrationen. Dels kan vi måske også få lidt mere varerne – uden at det er alverden. Så selv om det nu er dyrere at producere på den korte bane, så tror jeg, vi vinder på den lange bane, siger Carsten Mortensen.

- Så strategisk tror jeg, det er den helt rigtige beslutning. Vi har bevist, at vi kan få en god forretning til at køre i Danmark.

Produktionsflytningen har øget bemandingen hos Stouby i Løsning, og der er blevet ansat et par syriske flygtninge, som er kommet med de helt rigtige kompetencer i bagagen. Begge arbejder nu på ordinære vilkår efter en introperiode, hvor Stouby Furniture fik tilskud som kompensation for sprogvanskeligheder.

- Der er tale om et par fantastisk dygtige håndværkere, som begge har været selvstændige møbelpolstrere. De søgte selv, de har et godt humør, og jeg er imponeret over deres kunnen og formåen, siger Carsten Mortensen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.766