23948sdkhjf

Vinduesbranchen får sin helt egen faguddannelse

Skive Tekniske Skole samarbejder med producenterne, som efterspørger den faglærte arbejdskraft.

Dør- og vinduesindustrien har et uopfyldt behov for kvalificeret arbejdskraft, der er så stort, at branchen må uddanne medarbejderne selv.

Og det er nærmest det, der er sket nu, hvor Skive Tekniske Skole i samarbejde med flere producenter i branchen har startet en ny uddannelse til produktionsassistent, der er målrettet dør- og vinduesproduktion. Og det er der masser af i Skives nordvestlige opland.

KPK Døre & Vinduer i Nykøbing Mors tog på et tidspunkt kontakt til Skive Tekniske Skole og foreslog uddannelsen.

- Vi står helt konkret og mangler vinduesfaglærte produktionsassistenter, som har en dybere indsigt i produktet og processerne på fabrikken. For selvom robotter og maskiner udgør en større del af produktionen, så er der stadig rigtig mange funktioner, som foregår i hånden og ved mindre maskiner, og som i stigende grad kræver faglært viden, siger Henrik Nyby, direktør i KPK Døre & Vinduer.

Det handler især som samleprocesser, overfladebehandlinger og montage af beslag og glas. Disse funktioner er mindre maskinelle end de dele af produktionen, der varetages af maskinsnedkere. Især ufaglært arbejdskraft har stået for samlinger og overflader og montage, men det betyder ikke, at disse funktioner kræver mindre viden, pointerer Henrik Nyby.

- For eksempel er overfladebehandling noget af det mest avancerede maskineri, som vi har på fabrikken, og vi har behov for at få tilført ny viden her også. Hvis vi skal forblive konkurrencedygtige med produktion i Danmark, bliver vi nødt til at have flere faglærte medarbejdere. Problemet er bare, at der ikke findes en uddannelse, som matchede netop disse behov.

De første 12 elever startede i januar første modul på den nye brancherettede uddannelse til produktionsassistent.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094