23948sdkhjf

Nyt center vil hjælpe dansk designhåndværk

Et nyt oplevelsescenter for designhåndværk med møbler og interiør åbner i Hillerød 1. april i byens tidligere teglværk.

Huset “Handcraft by Denmark” vil tilbyde udstillingsplads til aktører fra hele Danmark med den helt rigtige atmosfære. Enten på fuld tid eller som gæsteudstiller, og målet er netop at trække interesserede til fra hele landet, fortæller Rasmus Greve, som er en af medstifterne bag.

Selv driver han designfirmaet Loudliving Design, som sidste år lancerede “Børsen-bordet” af aflagt sildebensparket fra Københavns gamle børs.

Den anden medstifter er Charlotte Piper, som selv driver design- og indretningsfirmaet Xtrakt.

Med et oplevelsesshowroom vil Handcraft by Denmark på kommerciel vis lave en platform, der hjælper mindre aktører med at komme ud over rampen med idéerne og hvor der dannes netværk mellem arkitekter, stylister, designere og producenter.

- Ideen til Handcraft by Denmark har været i baghovedet længe, men det var særligt med egen erfaring, at jeg fandt ud af, hvor meget det kræver at leve af dansk design produceret i Danmark. Jeg ved, at der er mange fantastiske design og produkter, som desværre går tabt, forbi man ikke har haft alle kompetencerne til at formidle det hele igen og igen, siger Rasmus Greve.

Og fortsætter:

- Det er ikke bare den fede idé eller det cool design, som baner vejen og gør passion til levevej. Det er utrolig hårdt arbejde, og det kræver en masse af den enkelte. Både viden og formåen, som mange ikke besidder det hele af. Det tror jeg, at alle udviklere kan nikke genkendende til.

Det er allerede planen, at Handcraft by Denmark i 2018 skal holde sin egen messe, fortæller stifterne bag initiativet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109