23948sdkhjf

Massevis ville se Arne Jacobsens hus

Manden bag møbelikonerne, Vola-vandhanen og Aarhus Rådhus - blandt meget andet - tegnede selv sit hus på Gotfred Rodes Vej i Charlottenlund i årene fra 1929 til 1931.

Og netop Arne Jacobsens (1902-1971) hjem ville massevis af gæster gerne se, da fonden Realdania i forrige weekend holdt åbent hus.

En lang kø dannede sig uden for den afdøde, verdensberømte arkitekts hoveddør, og nysgerrigheden var stor: Hvordan ser der ud? Hvilke møbler havde han selv?

Faktisk tegnede Arne Jacobsen først skitserne til de kendte møbler over 20 år senere, så den kridhvide funkisvilla – der i sin tid blev betragtet som det mest moderne hus i Danmark - var indrettet helt anderledes. Inde bag den moderne funkisskal gemte sig et noget mere konventionelt hjem.

Mesterarkitetektens møblement lignede bedsteborgerens fra det 19. århundrede og bestod af antikke stole, ægte tæpper, et bord og et flygel med snoede ben. Foruden en masse nips.

Det er godt ti år siden, at Realdania By & Byg købte og restaurerede Arne Jacobsens hus i Charlottenlund for at bevare det for eftertiden. Siden har huset været lejet ud til privat beboelse, og med store mellemrum sker det, at huset skifter lejer, og offentligheden bliver inviteret indenfor. Som det skete i weekenden.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078