23948sdkhjf

Ikea trækker strandstol tilbage

I fem tilfælde har Ikea konstateret, at en ejer af strandstolen Mysingsö har fået fingre så alvorligt i klemme, at de måtte søge lægehjælp.

Det får nu den svenske varehusgigant til at trække stolene tilbage fra markedet, meddeler Ikea i en pressemeddelelse.

Stolen er ikke farlig at anvende i sig selv. Problemet opstår, hvis man fjerner tekstilsædet fra stolen og kommer til at samle stolen igen - men forkert.

- Det giver risiko for, at den klapper sammen, så man falder ud af stolen og/eller får fingrene i klemme, skriver Ikea i pressemeddelelsen.

Der er solgt 600.000 stole på verdensplan, hvoraf de 6000 er solgt i Danmark. En af de tilskadekomne er dansker, meddeler varehuskæden. De øvrige tilfælde er sket i Finland, Tyskland, USA og Australien.

Mysingsö-strandstolen vender tilbage i en forbedret og sikret udgave omkring 1. marts.

- Efter modtagelse af rapporterne blev der sat en grundig undersøgelse i gang. Dette har ført til et forbedret design, der minimerer risikoen for at samle stolen forkert og dermed komme til skade, skriver Ikea i sin pressemeddelelse.

Varehuskæden anfører, at den tilbagetrukne strandstol har gennemgået "relevante mekaniske og kemiske test" og at stolen fik godkendte resultater.

Vi skrev tidligere, at en tiendedel af stolene var solgt i Danmark. Det var ikke korrekt, og vi beklager fejlen.
Læs mere om: Ikea
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093