23948sdkhjf

Her slog branchen sine job op i 2016

Det er kompliceret. Men hvor næsten resten af dansk erhvervsliv øgede antallet af jobopslag i 2016, så gik træ- og møbelbranchen tilbage i 2015.

Det viser en ny opgørelse fra Jobnet over stillingsopslag fordelt på brancher. Opgørelsen viser, at antallet fra 2015 til 2016 faldt fra 269 til 232.

Men beskæftigelsen faldt dog ikke, hvis man ser på de samlede beskæftigelsestal i branchen, påpeger Flemming Larsen, branchedirektør for Træ- og Møbelindustrien i Dansk Industri.

- Man regner med, at det er cirka en tredjedel af alle job, der bliver slået op. Så forskellen fortæller, at virksomhederne har vidt forskellige rekrutteringspraksisser, siger han.

Han vurderer, at branchen har en rimelig grad af optimisme, når det kommer til 2017-beskæftigelsen.

- Vi regner med en mindre vækst lidt ud i fremtiden, men der bliver også vanskeligheder med at få besat stillingerne. Branchen mangler dog især faglærte maskinsnedkere, og der er ledige praktikpladser i det fag. Vi har en geografisk ubalance, hvor der er mange møbelsnedkere i hovedstaden, mens det er i provinsen, at man især efterspørger maskinsnedkere, bemærker Flemming Larsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08