23948sdkhjf

Kopisag skal nu gå om i landsretten

Byretten fældede et dansk inventarfirma. Dommen blev anket.
2 inventarvirksomheder tørnede sidste år sammen i Sø- og Handelsretten, og det endte med, at det ene firma blev dømt for at efterligne den andens forretningsidé.

Nu går retssagen mellem Out-Sider og Uno Koncept om. Uno Koncept, som 8. juni blev dømt som taber, har anket dommen til landsretten, og der er hovedforhandling 19. og 20. januar.

Uno Koncept solgte i cirka 4 år et modulsystem af plastbænke, som Out-Sider producerede, men på et tidspunkt lancerede Uno Koncept sin egen variant.

Systemerne har det til fælles, at de består af udendørs plastbænke. Både Out-Siders serie ”Loop” og Uno Koncepts serie ”PlayFurn” består af en cirkelbænk og nogle forskellige byggemoduler.

Selv om ”PlayFurn” hen ad vejen ligner, er produktet i sig selv ingen plagiat af ”Loop”, slog byretten fast. Til gengæld er hele konceptet samlet set så enslignende, at det overtræder markedsføringsloven, lød dommen omtrent.

Dertil var det en skærpende omstændighed i byrettens øjne, at Uno Koncept før har været forhandler af Out-Siders ”Loop”.

Out-Siders indehaver Ib Mogensen mener, at han fortsat har en god sag inden landsrettens endelige behandling.

- Hvis man kigger på hele systemet samlet, hvordan bænkene ser ud og hvordan de monteres og hvis man kigger på hele markedsføringen omkring det, så er der kun to koncepter i hele verden, der ser sådan ud. Deres og vores, siger han til Wood Supply.

Hans Sandgren Jakobsen, der har designet PlayFurn for Uno Koncept ønsker ikke at kommentere sagen over for Wood Supply, før landsretten har afsagt dom.

Wood Supply har ikke haft held med at træffe Uno Koncepts indehaver Kim Knudsen for en kommentar.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094