23948sdkhjf

Producent af vandsenge har lavet sin første seng - helt uden vand

Så hvad i alverden er meningen? Det afsløres på Köln-messen mandag.
I godt 35 år har Akva Waterbeds i Ry lavet vandsenge og kun vandsenge.

Så det er et helt nybrud i sig selv for den østjyske sengeproducent, at virksomhedens nyeste satsning slet ikke er en vandseng, men en seng.

Og forhåbentlig også et nybrud for alle andre end Ry-fabrikken selv, håber Alexander Brunsø, der står i spidsen for satsningen.

Med serien Re-Beds, som Akva Waterbeds præsenterer, når møbelmessen IMM åbner mandag i Köln, har østjyderne fyldt madrasserne med vulkaniseret naturlatex. Resultatet er en såkaldt bæredygtig seng, lavet med en særligt høj andel af genanvendelige materialer.

- Det kommer af et koncept, vi arbejdede med, som vi kaldte 'sleeplab', og der forsøgte vi at undersøge, hvad god søvn er, og i det projekt var vi åbne over for at tænke i andre baner end vandsenge, fortæller Alexander Brunsø.

- Det var med den nysgerrighed, at vi udvidede begrebet søvn, så det ikke kun dækkede over menneskets behov for søvn, men også naturens behov for restitution, så naturen kan opretholde sig selv. Fuldstændig som mennesket gør.

Der er flere grunde til, at den grønne bestræbelse er kommet til at se henover den vandmadras, som i årtier har været Ry-fabrikkens trygt indbringende niche.

- Det er ikke vand i sig selv, der ikke er bæredygtigt. Det er for eksempel vinylen i madrasserne. Det laves af olie, som bores op fra Nordsøen. Det er ét issue. Et andet er, at varmelegemetermostater transporteres ind fra Kina, og der er flere materialer i det, som er svære at genanvende.

- Men vi prøver hele tiden at optimere produktionen og tænke det grønne mest muligt ind. Også i vandsenge.

Hvorfor er Köln-messen den rigtige scene til at præsentere jeres nytiltag?

- Det er Europas største messe. Og fordi vi bevæger os ind på et helt nyt territorium, kommer vi til at udvikle os meget i de kommende år. Det skal ske i samarbejde med både forhandlere og med andre fagfolk, og derfor er det vigtigt at komme ud til så mange som muligt og få det vist frem.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079