23948sdkhjf

Affaldstræet hober sig op på lossepladser

Der er mere træ på genbrugspladserne end sædvanligt, skriver Vejle Amts Folkeblad.

Danmarks eneste spånpladeproducenten Novopan har neddroslet afhentningen.

Genbrugspladsen mærker også opsvinget i byggebranchen ved, at der kommer større mængder kasseret træ ind på pladsen. Det øger udfordringen med færre afhentninger.

- Vi kommer løbende af med noget af træet, men ikke nok i forhold til de mængder, vi får ind. Derfor vil jeg gætte på, at vi er nødt til at finde en anden løsning i løbet af en måned eller to, hvis ikke Novopan kan aftage mere end nu. Så kan vi blive nødt til at sende træet til forbrænding, siger Kent Brejnholt til Vejle Amts Folkeblad, afdelingsleder i produktionen hos AffaldGenbrug.

Situationen kan blive dyr for gennbrugspladserne. Prisen for at få affaldstræ afhentet af en spånpladeproducent er lille i forhold til prisen for at få det brændt.

I Vejle betaler det kommunale affaldsselskab mellem 300 og 500 kroner per ton for at komme af med træet.

På grund af situationen har AffaldGenbrug i Vejle ekstra fokus på brandsikkerheden, da øgede mængder træ øger brandrisikoen.

Rent træ og malede træ kan genbruges, er der kun én vej med behandlet og trykimprægneret træ. Det bliver transporteret til Tyskland, hvor det bliver brændt og brugt til energi på anlæg, der har særlige filtre installeret.

Trods gentagne opringninger til Novopan er det ikke lykkedes at få svar på, hvorfor selskabet ikke aftager de samme mængder genbrugstræ som tidligere.

Wood Supply kunne 24 .august i år berette, at det internationale marked for affaldstræ var brudt sammen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094