23948sdkhjf

En sofasatsning mod alle odds

Bent Hansen Møbler fik fiasko forrige gang. Nu vover firmaet en sofaproduktion igen.
For 8 år siden kiksede det totalt. Bent Hansen Møbler i Aalborg ville gå fra sine polstrede signaturstole til også at lave en sofa til mellemluksussegmentet. Det projekt blev hurtigt skrinlagt, og så glemte de alt om sofaer i den nordjyske virksomhed.

- Det er nemt at give finanskrisen skylden for alt, der gik galt, men krisen oplevede vi altså også, siger Henrik Hvid Hansen. Ejerleder i tredje generation og husdesigner under pseudonymet Bent Hansen Studio.

- Men den gang var vi også svagere i forhold til konkurrenterne. Det er svært at være lille på markedet og komme ind i butikkerne med en dyr sofa. Og da finanskrisen kom, måtte ting heller ikke koste noget længere, siger han om den mislykkede sofasatsning.

Efter at have brændt sig og skyet ilden i nogle år, så vover Bent Hansen Møbler skindet igen og lancerer en sofa. Den blev vist på trademessen Northmodern i Bella Center i august, og den blev så godt modtaget af indkøberne, at møbelproducenten nu tror stærkt på sofasatsningen.

Henrik Hvid Hansen tror, at brandet Bent Hansen er blevet stærkere i mellemtiden og nu stærkt nok til at kunne sælge halvdyre sofaer til kræsne møbelbutikker.

Brandets appel er ikke den eneste udfordring. Lokalerne i Aalborg-bydelen Rørdal er så trange, at sofaen bliver til i et ganske lille hjørne af produktionshallen. Der har Henrik Hvid Hansen selv brugt "uanede mængder af tid" på selv at fremstille hele prototypen. Både ved hjælp af en 3D-printer, som kunne lave småkomponenter og ved at få lavet rørarbejde hos et smedefirma i nabolaget, "så man ikke skal vente i 3 til 4 uger på en producent langt væk".

Der er dog ikke planer om at flytte Bent Hansen Møbler til noget større.

- Nej, den vækst, der vil komme i produktionen, vil ske ved at vi outsourcer.

Bent Hansen Møbler benytter allerede en række af underleverandører. Både i Danmark og i udlandet. Men helt afgørende er det, at det er danske firmaer, som er nemme at kommunikere med og kan reagere fleksibelt.

- Nogle af dem kan producere i Danmark, så længe det er en mindre serie, og så kan de starte produktionen op i Polen, hvis serien bliver større.

Om det er en fordel, at Bent Hansen Møbler fastholder en væsentlig del af produktionen i Aalborg i stedet for at outsource det hele, er Henrik Hvid Hansen ikke i tvivl om. Men han kan ikke pege nøjagtigt på, hvad der gør forskellen. Selv i noget så rationelt som forretning, hvor alt sættes på regneark, skal man ikke undervurdere det mystiske, mener han.

- Der er nogle ting, der bare er uforklarlige, men som helt klart har betydning. At vi er dem, vi er, er noget folk helt klart kan mærke.

Bent Hansen Møbler er oprindelig et gammelt polstringsværksted. Kort før år 2000 forvandlede Henrik Hvid Hansen familieforetagendet til møbelproducent, da han designede og fremstillede sin første stol.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094