23948sdkhjf

Et juletræ hvor ingen nåle drysser af

Til gengæld er det hårdt, bæredygtigt og et nordisk samarbejde.
Norske Kebony forædler fyrretræ med sin egen patenterede metode og giver det egenskaber som tropisk hårdtræ.

Nu samarbejder firmaet med en dansk interiørdesigner om det bæredygtige juletræ Habitree, som ikke drysser med nåle og som ikke skal smides ud omkring nytår.

Idéen fik designeren Jonas Støvring, da han arbejdede på Randers Bryghus, som selv lavede ølkasser af Kebony-træ. Produktionen af ølkasserne gav bryghuset en del overskudstræ, og det overskudstræ blev hen ad vejen til juletræet Habitree.

Nu er det også et opstartsfirma, han har startet med iværksætterne Søren Bach og Jan Strandkvist.

- De unikke og smukt udførte juletræer består af overlappende stabler af Kebony-træ. De er ikke kun det ultimative alternativ til traditionelle juletræer, men kan også bruges som skulptur og blikfang året rundt takket være Habitrees æstetiske enkelhed. De individuelt fremstillede træer er et minimalistisk, udsøgt og bæredygtigt indslag overalt, både hjemme og på arbejde, fortæller virksomheden bag træet.

Al Kebony-træ er Svanemærket og gøres hårdt ved at give nåletræet en opvarmningsproces med furfurylalkohol, som er et biprodukt fra landbrug.

- Dette unikke indendørs træ er skabt til alle, som nyder skandinavisk design og ønsker at holde en bæredygtig jul. Eftersom Habitree kan bruges året rundt, skal der fældes færre træer hvert år til jul. Dermed er Habitree både et designindslag og et miljømæssigt ansvarligt produkt, siger Jan Strandkvist, medejer af Habitree.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093