23948sdkhjf

Giftfri trælim på vej til den danske træproduktion

Bollerup Jensen har vundet en innovationspris for udviklingen af en giftfri lim til træpladeproduktion. Nu søger virksomheden samarbejdspartnere til at sende opfindelsen ud over rampen, så den kan finde vej til produktionsmiljøer i ind- og udland.

Limen er særlig tiltænkt træplader til byggeri og anlæg og til møbelindustri, hvor limen kan afløse den formaldehyd-holdige lim, som findes i størstedelen af limet træ.

- I dag holder branchen sig bare inden for grænseværdierne omkring brugen af formaldehyd, men vores lim åbner for en helt ny dagsorden. Det er en bæredygtig løsning uden formaldehyd og anden farlig kemi. Med vores lim undgår man helt de problematiske og giftige afdampninger, og det gør både en forskel for arbejdsmiljøet på den enkelte arbejdsplads og i det større miljøperspektiv, siger Frode Dale, adm. direktør hos Bollerup Jensen.

Bollerup Jensens limprodukt er baseret på silikat og protein og er en bæredygtig nytænkning, som netop har indbragt virksomheden en pris ved Innovation Challenge 2016. Konkurrencen afholdes af Sustainable Build, der er et samarbejde mellem Industriens Fond og Danish Architecture Centre. Formålet med Sustainable Build er at fremme vækst inden for bæredygtigt byggeri gennem innovation, vidensdeling og samarbejdsrelationer.

- Det er en stor anerkendelse at være blandt prisvinderne, og hele forløbet har givet os en masse gode kontakter inden for bygge- og anlægsbranchen. Vi er en innovativ produktionsvirksomhed, som i høj grad er præget af en teknisk baggrund. Derfor er det vigtigt for os, at få opbygget et netværk af gode og branchekendte samarbejdspartnere, der tror på innovation og nytænkning, siger Frode Dale.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063