23948sdkhjf

Første millionoverskud i 10 år for bordpladefabrik

Man skal cirka 10 år tilbage og til tiden før finanskrisen for at finde det forrige millionoverskud hos den kronjyske bordpladeproducent Mølballe.

Fra et overskud på lidt over en halv million før skat sidste år er årets resultat før skat på over 2 mio. kr.

Fabrikken i Fårup mellem Randers og Hobro laver især bordplader til luksuskøkkener og leverer til stort set alle producenter i det segment i Danmark.

- Danskerne er begyndt at ville købe dyrere køkkener igen, og det er til vores fordel, siger Sven Aaquist, som er medindehaver og serviceansvarlig til daglig.

Det er dog langt fra at være den samme virksomhed som før finanskrisen, hvor Mølballe var oppe på 70 ansatte. Da bunden var nået, var man nede på 16. Nu arbejder 27 hos Mølballe, og selv det antal sagtens kan vokse, så skal det aldrig i nærheden af 70 igen, nævner Sven Aaquist.

- For det betyder, at vi skal længere ned i prissegment for at finde vores kunder, og det marked er vi ikke interesseret i, siger han til Wood Supply.

Foruden køkkenborde, så har Mølballe en mindre andel af sin samlede produktion, som består af møbler som spiseborde, sofaborde og reoler. Igen til et kræsent og købestærkt segment.

Det nye regnskabsår startede 1. juli, og Sven Aaquist ser kun udviklingen fortsætte og tror på et lignende resultat, når det er gjort op næste år.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.115