23948sdkhjf

Bruunmunch fik sat stolen for døren: "Ingen kompromisser hvis vi skal være med"

Et samarbejde mellem et ungt designhus og et hædrekronet stenhuggeri skaber nu en serie af danskproducerede marmorborde, og det kan blive starten på et mere omfattende fokus på sten for den unge designvirksomhed fra Esbjerg.

Det startede med et uformelt møde i Vejle mellem design huset Bruunmunch og L. M. Billeschous Stenhuggerier i Vejle. Der gik dog ikke længe, før Billeschou krævede, at det skulle være marmor af bedste kvalitet, hvis stenhuggeriet skulle lægge navn til.

- Nu hvor der er stor konkurrence på pris i design branchen og mange producenter ender med produkter i ringe kvalitet produceret i udlandet, er jeg glad for vi har valg at satse på dansk produktion hvor kvaliteten er i top, dette forstærker også brandingen af den nye serie, hvor vi er stolte af at kunne skilte med, at det er lavet i Danmark, siger Jacob Munch, som er medejer af designhuset Bruunmunch.

Jesper Møller fra Billeschou siger:

- I udvælgelsen af det korrekte marmor har det været vigtigt at kvaliteten levede op til høje kvalitetskrav vi kan stå inde for. Mange tror at en hvid marmor bare er en hvid marmor, men det er langt fra tilfældet. De råvarer vi bruger til disse borde er alle kalibreret i tykkelsen og nøje udvalgt efter de krav som dette design kræver.

For Bruunmunch bliver serien af marmorbordet måske kun starten på en satsning med sten som materiale. Jacob Munch tror, at sten i højere grad vil indfinde sig. Også andre typer end marmor.

- Det er et materiale, som er på vej frem, og det kunne man tydeligt se på årets messe i Milano i år. Det er et godt naturmateriale, som er rimelig vedligeholdelsesfrit.

Bruunmunchs største marked er Danmark. Sverige er det største eksportmarked, men der er godt gang i salget i lande som Tyskland og Belgien, fortæller Jacob Munch.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079