23948sdkhjf

Kopi-smuthul lukkes

I 23 år har et smuthul gjort det lovligt for danskerne at købe kopier af designermøbler til spotpris. Nu er det snart slut.
Siden 1993 har danskerne kunnet købe lovlige kopier af designikoner fra blandt andre Arne Jacobsen, Finn Juhl og Hans J. Wegner til en brøkdel af originalprisen, ved hjælp af et smuthul i engelsk ophavsretslov.

Det skriver Finans.

Men 28. juli lukker smuthullet, når briterne harmoniserer deres lovgivning med EU's, hvilket betyder, at det altså ikke længere er lovligt at købe vellignende kopier fra britiske forhandlere.

- Det er utrolig tilfredsstillende. Vi har kæmpet mod kopimøblerne i lang tid, og mange danske virksomheder har taget del i kampen i forskellige typer af retssager. Nu bliver reglerne omsider ensrettet, lyder det fra Flemming Larsen, direktør i brancheforeningen Træ- og Møbelindustrien, til Finans.

Men i England har møblerne kun været beskyttet i 25 år - i modsætning til de 70 år, som resten af EU foreskriver. En hovedpine for rettighedshaverne, men en god forretning for britiske forhandlere.

Herhjemme har adskillige møbelfirmaer kæmpet hårdt for at få standset salget af kopimøbler, blandt andet Fritz Hansen, Louis Poulsen Lighting og Carl Hansen & Søn Møbelfabrik.

Kilde: Finans.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125