23948sdkhjf

Velux-direktør fylder rundt

Jørgen Tang-Jensen har fået ovenlys på både hjernen og hjertet - 5. august fylder han 60 år
Dagslys og frisk luft ligger nærmest i generne på administrerende direktør Jørgen Tang-Jensen, der 5. august fylder 60 år. Der var et Velux vindue i hans barneværelse, og i hele hans karriere har ovenlys været en central ledsager.

Jørgen Tang-Jensen kom til Velux International i 1981 efter Cand. Merc. uddannelsen fra Handelshøjskolen i Århus. Hvad han troede blot skulle ”være et par år i København” er nu blevet til 35 år med ovenlysvinduer.

Hans første store opgave var udviklingen af solafskærmning og rulleskodder. Det skete med stor succes og er i dag et meget væsentligt forretningsområde for Velux Gruppen globalt.

Udstationeringer som leder af Velux' salgsselskaber i Frankrig, Tyskland og USA har givet ham en stor forståelse af udfordringer og muligheder i virksomheden. Han videreudviklede sin strategiske indsigt på IMD i Schweiz og Stanford University i Californien og blev i 2001 administrerende direktør for Velux Gruppen efter stifterens søn, Lars Kann-Rasmussen.

Hans strategiske indsigt har bidraget til en dygtig styring af virksomheden gennem økonomiske op og nedture i 00’erne. Velux Gruppen valgte under finanskrisen at investere stort i en ny generation ovenlysvinduer, som stillede virksomheden stærk oven på finanskrisen. Og resultaterne er da også kommet, da Velux i 75 års jubilæumsåret i år kom med gruppens hidtil bedste resultat.

Gennem sin karriere i Velux Gruppen har Jørgen Tang-Jensen konstant arbejdet for mere innovative og bæredygtige løsninger for at bevare Velux Gruppens position som et af de globalt førende brands i byggematerialeindustrien.

Jørgen Tang-Jensen tror på ”simplicity” både i sin ledelsesstil, som er åben og ligefrem, såvel som i produkter og produktudvikling.

Hustruen Lisbeth har hele vejen igennem været det faste anker på hjemmefronten, hvor de tre voksne børn – der alle har gået på handelshøjskolen – er flyttet hjemmefra.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078