23948sdkhjf

Vinduesfirmaer lancerer eksportfremstød

Rationel Vinduer og Velfac vil øge eksporten markant inden for fem år
De danske vinduesvirksomheder Rationel Vinduer og Velfac gør nu klar til en øget eksportindsats over de kommende fem år

Begge virksomheder er en del af den danske Dovista Gruppen, og eksportindsatsen betyder flere ansatte både i Danmark og i udlandet, og i første omgang skal den nuværende kapacitet udvides.

Det betyder for Velfacs vedkommende, at der planlægges nyopført 11.000 kvm færdigvarelager i tilknytning til den eksisterende fabrik i Polen, ligesom der er sikret et landstykke i Litauen til yderligere udvidelse af produktionen, primært med henblik på at levere til eksportmarkederne.

- Vi har analyseret situationen nøje og kan se, at der er et betydeligt potentiale for vores produkter på en række markeder i blandt andet Sverige, Tyskland, Irland og England. Skal vi indfri vores ambition, får vi brug for flere folk og mere produktions- og lagerkapacitet, forklarer Velfacs adm. direktør Finn Jespersen i en pressemeddelelse.

Politisk afklaring er afgørende

Velfac-direktøren kan dog ikke sige, hvor hurtigt virksomhederne vil gå frem.

- Hvor hurtigt vi går frem afhænger naturligvis af, hvor dygtige vi er, og den afklaring, der nu skal finde sted politisk i Europa. Men potentialet er der, og ambitionen og retningen ligger fast, siger Finn Jespersen, der ikke frygter, at den politiske usikkerhed efter det britiske nej til EU spænder ben for vækstplanerne.

Han peger dog på, at det nordeuropæiske marked for vinduer udgør godt 70 mia. kroner, og her er særligt Velfac vokset de sidste fem år.

- Til sammenligning er det danske vinduesmarked på 4,4 mia. kroner, så for os giver det god mening at kigge ud over Danmarks grænser, siger Finn Jespersen.

Velfac og Rationel Vinduer producerer og sælger facadevinduer- og døre i Danmark og de nordeuropæiske lande. Virksomhederne indgår i den danske Dovista Gruppen, der består af 10 europæiske vinduesproducenter. Dovista Gruppen er ejet af VKR Holding A/S, der blandt andet står bag producenten af ovenlysvinduer Velux.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078