23948sdkhjf

Klassisk kontordesign rammer for første gang designbutikker

Kevi-stolen, som arkitekt Jørgen Rasmussen (f. 1931) designede i 1958, har i årtier været en klassiker blandt indretningsarkitekter, og der er solgt flere end 2,5 millioner af den.

Den nuværende producent af Kevi-stolen, Engelbrechts, startede i 1989 og fik licensen til værket.

Og efter et kvart århundrede som leverandør til kontraktmarkedet, går det københavnske firma nu efter designbutikker og forbrugersegmentet.

- Vi ser en øget tendens til at kontoret rykker ind i de danske hjem, og mange vil derfor gerne have en klassisk og stilren kontorstol, der komplimentere det eksisterende interiør, siger Morten Engelbrecht, designdirektør hos Engelbrechts.

Kevi-stolen findes nu i Illums Bolighus, Paustian og Brdr. Friis i hovedstaden. I Møbelhuset Silkeborg og hos Lindegaard Poulsen i Odense.

- Vi har længe mærket en øget interesse fra den private forbruger, og nu er vi klar til at tage skridtet, og disse high-end butikker har taget godt imod os.

At den skal lande i flere private hjem huer kun Jørgen Rasmussen selv, som arbejder tæt sammen med Engelbrehcts.

Næsten 60 år efter tilblivelsen inddrages han stadig i alle beslutninger, som firmaet træffes om Kevi-stolen.

- Jeg håber, stolen kommer til at skabe arbejdsglæde i de danske hjem. Ideen bag designet stammer fra den uopslidelige ide: Jo bedre du sidder, des mere får du fra hånden. Og det princip gør sig stadig gældende i dag, siger arkitekten bag stolen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093