23948sdkhjf

Kemikalieudslip hos Trip Trap Wood Care

Drabæks Møllesø, Drabæks Mølleå og et areal ved virksomheden er ramt af kemikalieudslippet.
Opdateret 12:49

Udslippet ved Trip Trap Woodcare i Lunderskov skete sent onsdag eftermiddag ved levering af en last Exxsol D220, som bruges som fortynder i maling og minder om en mellemting mellem benzin, diesel og terpentin.

Det skal understreges at udslippet ikke skete fra Trip Trap Woodcare, men at det var den vognmand, der leverede Exxsol D220, der var årsag til udslippet. Det præciserer direktør hos Trip Trap Woodcare Claus S. Nørgaard over for Wood Supply.

Udslippet løb ud på vejen, på et græsareal mellem vejen og virksomheden og via en vejrist ud i Drabæks Møllesø. Det oplyser Kolding Kommune på sin hjemmeside.

Redningsberedskabet blev straks tilkaldt og har siden sammen med Skadeservice Danmark arbejdet på at begrænse forureningen. Derudover har Trip Trap Wood Care også bidraget til at begrænse skadens omfang.

- Hændelsen er håndteret perfekt af vores personale, og det lokale brandvæsen kunne konstatere, at vores medarbejdere allerede havde håndteret uheldet helt efter bogen og var stærkt medvirkende til at begrænse skaderne på omgivelserne, oplyser direktøren.

Olieabsorberende sok
Beredskabet har for at opfange mest muligt at forureningen bl.a. lagt en olieabsorberende ”sok” omkring regnvandsudløbet i Møllesøen. Der er også lagt en ”sok” i vandløbet. 40 tons jord er gravet op fra det forurenede areal ved Tværvej og kørt til destruktion.

- Vi har folk på stedet, som vurderer skaderne, og om vi kan gøre mere for at fjerne kemikalieudslippet, oplyser Ole Stokholm Lauridsen, afdelingsleder for Industri, jord & grundvand ved Kolding Kommune.

- Det pågældende stof er meget flygtigt, og vi kan næppe suge det op fra sø og vandløb. Det vil fordampe af sig selv i løbet af nogle dage. Heldigvis tyder de foreløbige undersøgelser ikke på, at der sket skade på naturen, siger Ole Stokholm Lauridsen.

Det er uvist, hvor store mængder kemikalier der er sluppet ud.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079