23948sdkhjf

Møbelbranchen frygter "Brexit"

Især valutakursen og konkurrenceevnen vækker bekymring.
I flere danske medier fortæller danske møbelproducenter i dag, at de frygter udfaldet af den britiske EU-afstemning.

I Dagbladet Børsen frygter Fritz Hansens adm. direktør Jacob Holm, at britisk udtræden af EU kan svække salget af blandt andet Arne Jacobsen-klassikere til banker og forsikringsselskaber i Londons finansdistrikt.

- London er et stort marked for os, og hvis den finansielle del af London bliver ramt over de næste par år i forbindelse med en udtræden af EU, vil det få en mærkbar betydning særligt for vores kontraktmarked, siger han til Dagbladet Børsen.

Fritz Hansen omsætter årligt for cirka 80 mio. kr. i England. Svarende til 12-15 procent af firmaets samlede salg.

Også interiørkæden Søstrene Grene udtrykker sin bekymring over for Børsen. Kæden storsatser i disse år på at rulle et finmasket butiksnet ud i Storbritannien.

Over for Midtjyllands Avis fastslår fladpakkeproducenten Tvilum, at et "Brexit" vil få konsekvenser for fabrikken.

- Et nej vil få pundet til at falde i værdi, og dermed bliver vores varer dyrere at sælge i England. I forvejen er der allerede sket et fald i en negativ forventning til afstemningen, siger Tvilums adm. direktør Andrew Long til Midtjyllands Avis.

Tvilum sælger især garderobeskabe og kommoder i Storbritannien for op imod 80 millioner årligt.

Bekymringen deles i samme avis af Skovby Møbelfabrik i Galten. Direktør Preben Rasmussen påpeger, at konkurrenceevnen allerede er svækket, fordi det britiske pund er faldet med 10 procent i de senere måneder. Et fald, der har gjort danske møbler dyrere for briterne.

- Kan Brexit koste job hos Skovby Møbelfabrik? Det håber jeg ikke. Hvis det ikke ligefrem udløser en chok-påvirkning, så tror jeg heller ikke, der sker noget på kort sigt. Men på længere sigt kan jeg frygte, at en engelsk udmelding vil fremme en EU-skepsis i resten af Europa. Det kan give en langvarig uro, som jeg tror, vi alle nok gerne vil være foruden, siger Skovby-direktør Preben Rasmussen til Midtjyllands Avis.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078