23948sdkhjf

Italiener vinder Ilvas designkonkurrence

Se billederne: Prisen debuterede i år som international pris.
Ilva og Iddesign Design Award er møbelkædens årlige prisuddeling, og tirsdag blev priserne uddelt ved en event på Refshaleøen i København.

For første gang er konkurrencen gjort international, og det har allerede i år sendt prisen i udenlandske hænder.

Førsteprisen gik til italieneren Simone Affabris, som til daglig studerer i Göteborg. Hun har designet en lampe, der er inspireret af solens gang over himlen, og som derfor skaber en meget fleksibel lampe, lyder det blandt andet i juryens indstilling.

Andenpladsen gik til en dansker, bosat i Danmark. Tredjepladsen til en finne, der bor i Qatar. Publikumsprisen gik til en dansker, der bor i Australien.

- Det er helt fantastisk, at vi i år har kunnet engagere så mange talentfulde internationale studerende. Det siger meget om, hvor populært dansk og skandinavisk møbeldesign er rundt om i verden – at så mange bliver inspireret til at byde ind med nye designs, siger Piet Klein, der er brand- og franchisedirektør for Ilva & Iddesign Franchise.

I alt har ILVA modtaget rigtig mange kvalificerede designs fra studerende rundt omkring i verden. Udvalget af forskellige designs har været enormt stort, hvilket også er afspejlet på podiepladserne samt i publikumsprisen i år. Her er designsene en lampe, et multimøbel, et ekstra gæsteværelse samt en skulpturel planteholder.

Sidste års vinder var også en lampe. Den har ILVA valgt at sætte i produktion, og den såkaldte Conga-lampe kan købes i Ilvas bolighuse til efteråret.

Førstepladsen - 50.000 kroner
Design: Almanacco lampe. Designer: Simone Affabris - studerer på HDK Göteborg Universitet.


Om designet: Almanacco lampen er inspireret af solopgang og solnedgang - solens gang over himlen fra øst til vest. Det har skabt en fleksibel lampe, hvor brugeren kan indstille lysets vinkel meget nemt ved at rotere lampens metalskærm og dermed få lys præcis i den ønskede vinkel.

Andenpladsen - 10.000 kroner
Design: Ozone multimøbel. Designer: Theresa Bligaard - oprindeligt fra Varde, bor i dag i Tranbjerg ved Aarhus.


Om designet: Ozone er et multimøbel, der kan bruges i alle husets rum. I stuen kan den bruges som ekstra siddeplads, skammel eller tillægsbord. I køkkenet kan den lille pude bruges som stoleforhøjer, når husets mindste sidder ved spisebordet. Samtidig kan de to andre puder bruges som ekstra siddepladser ved spisebordet. Når børnene leger på værelset kan Ozone bruges som trædepuder i lege som ’jorden er giftig’.

Tredjepladsen – 5.000 kroner
Design: 4.000 Winks Armoire. Designer: Thomas Modeen – finsk designer bosiddende i Qatar.


Om designet: Tanken er, at 4.000 Winks Armoire skal fungere som et lille gæsteværelse eller rum for ekstra opbevaring. Dørene er sat sammen med bevægelige hængsler og kan dermed ”knækkes”, så der skabes et lukket rum, når de lukkes. På den måde får brugeren fornemmelsen af at befinde sig i et privat rum, men kan samtidig kigge ud gennem trælamellerne, så følelsen af at være lukket inde i et lille rum ikke opstår.

Vinder af kundeprisen på 5.000 kroner kåret via Facebook
Design: Luna Plant Stand. Designer: Jeannett Bessmann er dansker og har en bachelor i Møbel & Interiør Design fra Teko Design & Business. Hun bor i Sydney, Australien.


Om designet: Luna Plant Stand er en skulpturel planteholder, der kan bruges både inde og ude. Inspirationen er det urbane udeliv, hvor planter er en vigtig del af indretningen, da de skaber en rolig kontrast til det travle byliv og de mange bygninger i storbyen. At bo omgivet af planter giver en følelse af velvære og nærhed til naturen. Idéen er at kombinere grønne planter med enkle grafiske linjer og materialer, der skaber et personligt, skulpturalt og karakterfuldt udtryk i hjemmet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11