23948sdkhjf

Wegner-fabrik taber penge på byggebøvl

Stor efterspørgsel og forsinket fabriksudvidelse sætter negative spor i PP Møblers nyeste regnskab.
Traditionsrige PP Møbler i Allerød, som især er kendt for sin Wegner-produktion døjer alvorligt med flaskehalseproblemer i produktionen, og det sætter spor i regnskabet, der ikke ser så godt ud, som det kunne.

Det erkender adm. direktør Søren Holst Pedersen over for Wood Supply.

Efterspørgslen efter især Wegner-stole af højeste håndværkskvalitet fejler ellers intet. Og ordrebeholdningen er god. Bedre end PP Møbler kan følge med nu. Derfor er omsætningsvæksten på seks procent beskeden i forhold til tidligere.

En udvidelse af Allerød-fabrikken skulle have været på plads i januar i år, men åbningen er udskudt til september, og selv om Søren Holst Pedersen ikke kan sætte beløb på, så koster forsinkelsen helt klart penge for møbelproducenten.

- Først gik der lang tid med at få byggelånet på plads. Senere fik vi nogle betonelementer med fejl, som forsinkede byggeriet med to måneder, og det forsinkede byggeriet yderligere, da vi ikke kunne nå at lukke af inden vinter, fortæller han om processen.

Og fortæller, at det ikke er et tab, som andre kan drages ansvarlig for. Betonfirmaet har rettet fejlen, og sagen er slut.

Problemerne får blandt andet PP Møbler til at bremse salgsindsatsen op. Der er ikke meget ved at sælge nogle møbler med lange ventetider. Et showroom i designklyngen Pakhuset i Nordhavn i København er blevet opsagt.

- Så kan det være, at vi finder et sted igen, når vi er kommet i gang. Man skal ikke fortsætte med noget bare for at fortsætte.

Når udvidelsen står klar i september er han til gengæld optimist igen. Han forventer, at den gunstige ordreindgang gør PP Møbler i stand til at øge omsætningen på cirka 38 millioner med 20 mio. kr. i løbet af de næste 2-3 år. Eller svarende til 20 procent om året.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093