23948sdkhjf

Nordjysk luksuskøkken slår rod i hovedstaden

Køkkenmærket Trend er kommet flyvende fra start på det københavnske projektmarked for luksusboliger.
Da parret Christina og Niels Holst i marts sidste år åbnede køkkenbutikken TrendCPH i Store Kongensgade i København, troede de, at det skulle blive tosomt og hyggeligt.

Men i stedet for at hygge sig, har de haft travlt i et omfang, som de ikke havde drømt om, da begyndte at sælge luksuskøkkener fra det nordjyske snedkeri bag navnet. To ekstra ansatte er kommet til, og der er masser af travlhed for firmaets eksterne montører.

”Trend er en by i Jylland” , som der står malet på væggen i butikken. Og Trend udtales på jysk og ligger på Limfjordsbredden mellem Viborg og Løgstør.

- Det er accelereret helt vildt. Allerede dagen efter vores åbningsreception var der kø uden for døren om morgenen, siger Niels Holst til Wood Supply.

Omsætningen i det første år nåede godt 9 mio. kroner, og det er især projekter med luksuslejligheder i Nordhavn og Islands Bygge og andre fashionable københavneradresser, som har trukket godt.

Det er parrets markedskendskab, der har medvirket til at give den gode start, tror de selv. Niels Holst har en baggrund som arkitekt og entreprenør, og Christina Holst har en baggrund hos det tyske luksuskøkkenmærke Poggenpohl.

- På den måde har vi lært en masse at kende som forskellige bygherrer og ejendomsudviklere. Vi havde nogle referencer at starte på, siger Christina Holst.

- Vi kunne se en stor ordrebog, før vi overhovedet startede, så vi var ikke så nervøse for, om det skulle gå, siger Niels Holst.

Med en solid base i projektmarkedet vil butikken nu gerne have bedre fat i privatmarkedet, fortæller parret. Faktisk er projektdelen vokset så meget, at parret vil overlade en del af den til producenten i Nordjylland, som i over 40 år har solgt direkte ud fra snedkeriet og kun i meget lille omfang via forhandlere.

Hos forhandleren TrendCPH vil man hellere justere balancen end at udvide sin salgsorganisation.

- Vi har ikke lyst til at være flere – jo, måske på længere sigt – men lige nu har vi mere lyst til at skrue ned for blusset på projektsiden, så vi får tid til privatkunderne, siger Niels Holst.

- Vi har sådan set privatkunderne, vi har bare ikke haft tid til at servicere dem. Det er et luksusproblem, siger Christina Holst.

TrendCPH er en selvstændigt ejet køkkenbutik, der fungerer på linje med større producenters forhandlere.

- Men slægtsskabet til producenten er større, fordi vi kun er os to – snedkeriet og os. Det er anderledes end at være en del af masserne. Vi har en langt tættere kontakt, og det er et ordreproducerende snedkeri, som laver alt skræddersyet, så vi har stor mulighed for at påvirke produkterne, siger Niels Holst.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078