23948sdkhjf

Farvel i dag til Nørrebro, krøluld og hestehår

Det er vemodigt at modernisere Rud Rasmussens produktion, men Carl Hansen & Søn ser ingen fremtid for visse antikverede produktionsmetoder.
I dag slutter en æra, når Rud Rasmussens klassiske møbelsnedkeri på Nørrebrogade lukker for at blive omplaceret på ejeren Carl Hansen & Søns fabrik på Fyn.

Det er dermed med vemod, at direktør Knud Erik Hansen ikke bare lukker Københavns mest klassiske produktionssnedkeri, men også lukker ned for traditionelle produktionsmetoder og materialer. Dels er det ikke rentabelt at fortsætte, og dels kan traditionelle materialer ikke leve op til moderne certificeringskrav. Og så er Nørrebro-adressen blevet for dyr at holde fast i.

- Det er vemodigt, for vi har været stolte af at videreføre denne tradition, for det viste, hvor vores egen vugge stod - hvor var Carl Hansen i 1908. Det har bare vist sig, at det ikke kunne lade sig gøre, siger han til Wood Supply.

Rud Rasmussens klassiske licensmøbler af især Kaare Klint skal fremover produceres på et af verdens mest moderne produktionsanlæg på Vestfyn, og polstermøbler, som i dag bruger krøluld og hesteår som for 100 år siden, skal nu sige farvel til sin traditionelle indmad og goddag til moderne skumtyper.

- Det gør, at vi kan eksportere til lande som Storbritannien og USA, som har meget stærke restriktioner med hensyn til brandhæmmede møbler. Man kan ikke se forskel på møblerne, og man vil ikke kunne mærke det, men vi vil kunne opfylde de krav, som der stilles rundt omkring i verden til brandhæmning, siger han.

- Men der går et stykke kultur tabt, og vi har prøvet at holde det i live, siden vi overtog Rud Rasmssuen for fem år siden. Så vi gør det ikke af lyst. Man skal tænke om moderne materialer, at der ikke er noget galt i at bruge dem, hvis de har en høj kvalitet. Det ville man også have gjort for 100 år siden, hvis det fandtes.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125